5 TIPS VOOR EEN LANGE VLIEGREIS


Hoewel reizen mijn grootste hobby is, is vliegen dat zeker niet. Het is oncomfortabel en mega saai. Over 2 weken vlieg ik met een non-stop vlucht naar Jakarta. Ik moet me dus klaarmaken voor een vlucht van maar liefst 14(!) uur, maar hoe? Ik geef je 5 tips over hoe jij je lange vlucht zo prettig mogelijk door kan komen.

COMFI EN LAAGJES KLEDING

I mean, duh. Ik kan me niet voorstellen dat je het chill vindt om op je hakjes in een strakke jeans uren op zo’n stoel te zitten, maar geloof me, ik zie het nog vaak genoeg als ik een vliegtuig in stap.
In het vliegtuig kan het vaak flink koud zijn, verschillende laagjes kleding is dus een goed idee. Ga voor een sportlegging of een joggingbroek met daarbij een shirt en een trui/vest. Neem daarnaast ook een extra paar dikke sokken mee, zodat je eventueel je schoenen uit kunt doen en denk aan een lekker sjaaltje dat je tijdens de vlucht kunt gebruiken als kussen of deken. Mocht je naar Azië gaan dan is een sjaaltje sowieso aan te raden omdat je vaak je schouders en/of benen moet bedekken bij tempels. Handig dus als je er in het vliegtuig al een bij je hebt, dan heb je er dubbel plezier van!

NO MAKE-UP, WÉL VERZORGINGSPRODUCTEN

Voor de ladies, make-up in een vliegtuig is echt een no go. Je huid krijgt heel wat te verduren door de droge lucht en als je dan ook nog eens je huid dichtstopt met een klodder foundation, is er van dat porseleinen huidje weinig over wanneer je op plek van bestemming aankomt. Wat wél is aan te raden zijn verzorgingsproducten. Met een lange vlucht heb ik altijd een klein toilettasje bij me met daarin mijn tandenborstel en tandpasta, deodorant, lippenbalsem en gezichtscrème. Geloof me, het is meer dan welkom om je tijdens de vlucht op te frissen en je huid wat extra’s te geven. (Zowel voor jezelf en als voor je medepassagiers).

WATER EN KEELPASTILLES

Drink tijdens de vlucht water, veel water. De droge lucht doet weinig goed voor je waardoor je sneller kan uitdrogen. Grijp dus zeker niet naar de alcohol in het vliegtuig! Daarnaast is het altijd handig om een aantal keelpastilles in je handbagage mee te nemen. Als je van jezelf weet dat je snel last hebt van een droge en schorre keel kunnen die pastilles nog weleens een uitkomst zijn om de keel te verzachten en erger te voorkomen.

ENTERTAINMENT

De entertainment voorzieningen aan boord van lange vluchten zijn tegenwoordig steeds uitgebreider. Als je een moeilijke slaper bent kun je, je meestal prima vermaken met de nieuwste series en films, denk hierbij wel aan je eigen oordopjes anders moet je weer voor een godsvermorgen zo’n slecht koptelefoontje aanschaffen. Zorg daarnaast dat je telefoon goed opgeladen is en neem eventueel een extra powerbank mee, de meeste vluchten hebben tegenwoordig namelijk ook WiFi aan boord! Neem daarnaast ook altijd iets te lezen mee, 10 uur staren naar schermen is namelijk voor niemand goed.

Hoe kom jij je lange vlucht goed door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.