NICE | 7 REDENEN WAAROM NICE DE IDEALE SHORT STAY IS VOOR DE ZOMER

Afgelopen week bezocht ik in 2 dagen de Franse stad Nice. Ik vond het een heerlijke plek en zeker een stad om nog eens te bezoeken, met name in de zomer is Nice een echte hotspot en wel hierom:

1. Cote ‘d Azur 

Nice ligt aan de Cote ‘d Azur. Die naam doet de zee eer aan, de zee is azuurblauw, de golven zijn hoog en de beachclubs zijn niet aan te slepen. De Promenade des Anglais is kilometers lang net als de stranden, heerlijk om even dat echte zomerse gevoel te krijgen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

2. Afstand en prijs

Nice is heel gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig, vanuit Nederland vlieg je snel via Amsterdam of Eindhoven naar Nice. Daarnaast vliegen er veel goedkope vliegtuigmaatschappijen naar toe, waardoor je er vaak voor een klein prijsje heen kunt vliegen. De hotels zijn voor Europese begrippen ook redelijk goedkoop, voor een middenklasse hotel betaal je in het hoogseizoen rond de €50,- per nacht.

3. Moderne winkelstad

Nice heeft een groot en modern winkelaanbod. De grote, bekende ketens zijn in de stad gevestigd. Daarnaast heb je ook een ruim aanbod aan designer winkels en markten met een groot vintage aanbod.

4. Italiaanse invloeden

Nice staat bekend als een echte Franse kustplaats met Italiaanse invloeden. De architectuur in het oude gedeelte van de stad doet dan ook echt Italiaans aan. Smalle steegjes en hoge huisjes met luifels in alle kleuren sieren het oude centrum van de stad. Daarnaast vind je ook veel Italiaanse restaurants in het oude centrum, ideaal als je de Franse keuken niet ziet zitten.

5. Saint Tropez / Cannes / Monaco

Vanuit Nice kun je heel makkelijk doorreizen naar Saint Tropez, Cannes of Monaco, dagelijks vertrekken er bussen en treinen vanaf het vliegveld/centrum naar deze steden. Ideaal als je meer wilt zien van de luxe Cote ‘d Azur.

6. Goedkoop verblijven voor Cote ‘d Azur begrippen

Waar je in Saint Tropez, Cannes en Monaco flink in buidel kunt tasten voor een kop koffie of een strandbed, is dat in Nice nog wel te overzien. Nice is in die zin niet zo gericht op de ‘jetset’ van de Cote ‘d Azur maar meer op het massatoerisme.

7. Bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bezoeken

Nice is een kleine stad met alle bezienswaardigheden op loopafstand, je hebt binnen no-time alle hotspots van de stad gezien waardoor je ook echt nog even de tijd hebt om te genieten van de stad of het strand zelf. Je bent hier dus niet dagen bezig om alle bezienswaardigheden af te lopen, heerlijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.