NAPELS | DE MOOISTE AIRBNB VAN NAPOLI

Afgelopen maandag mocht ik 25 kaarsjes uitblazen. Dit vierden mijn vriend ik het weekend ervoor in Napels, de stad van de maffia en de pizza’s. Normaliter gaan wij altijd voor een hotel, het vergt iets minder zoekwerk en research en vaak ben je voor korte tripjes alsnog goedkoper uit. Ook voor de trip naar Napels was dit het plan, maar op de website van Booking.com stuitte ik op dit prachtige appartement, dat werd aangeboden voor dezelfde prijs als middenklasse hotels.

Het appartement werd ook aangeboden op de site van AirBnB, zowel op de site van Booking.com als op die van AirBnB, las ik alleen maar positieve recensies. We besloten de gok te wagen en het appartement te boeken. De beste keus ooit.

Het appartement ligt middenin het oude centrum van Napels. Op Loopafstand vind je prachtige bezienswaardigheden zoals de Duomo di Napoli. De metro vind je op 10 minuutjes lopen vanaf het appartement op het prachtige plein van Danté, een bezienswaardigheid an zich. Rondom de airBnB vind je verschillende restaurantjes en winkeltjes, kortom: de locatie is top! Je waant je hier echt midden in het oude Italië.

Dan het appartement. Het appartement bevindt zich in een afgesloten hofje, marmeren treden leiden naar de eerste verdieping van het ‘complex’. Waar het complex van buiten er ontzettend oud (of Italiaans) uitziet, is er binnen niets meer van te zien. Zodra je binnenkomt lijkt het net of je een tropisch paradijs op Bali binnenstapt. Het is zo modern en tegelijk ook heel sfeervol door de toevoeging van Aziatische sferen. Check bijvoorbeeld die prachtige bomen temidden in de woonkamer. Er is veel gebruik gemaakt van aardetinten en natuurproducten waardoor alle moderne gadgets niet ‘statig’ aandoen.

Het appartement is van alle gemakken voorzien. Goede wifi-verbinding, maar liefst 2 tv’s en een airco maken je verblijf hier uiterst comfortabel.  De doucheruimte is gescheiden van het toiletruimte wat ook een prettige bijkomstigheid is. De ‘hosts’ van het appartement zijn ontzettend vriendelijk. Bij ontvangt werd er rustig de tijd genomen voor een rondleiding en de uitleg over het appartement en de stad. Daarnaast regelden zij ook de taxi voor onze reis terug naar het vliegveld. Ideaal, want de meeste Napolitanen spreken vrijwel geen Engels.

Mocht je ooit een keer naar Napels gaan (zeker doen!) Dan raad ik iedereen dit appartement aan. Je vindt het appartement hier op de site van AirBnB.

1 Reactie

  1. 5 juni 2017 / 21:03

    Ziet er inderdaad heel erg gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.