MIJN REISTIPS VOOR (HET VINDEN VAN) KORTE TRIPJES

Aankomende vrijdag vertrek ik samen met mijn vriend voor een korte trip naar Napels, mijn verjaardagscadeautje, ik heb er zoveel zin in! We gaan 4 daagjes weg, waarvan 2 reisdagen. We hebben dus maar 2 volle dagen in en rondom de stad te besteden, dat vergt een goede planning en voorbereiding. Ik doe vaker dit soort korte reisjes. Je bent toch even weg zonder dat het je meteen veel geld kost. Daarnaast vind ik het een kick om vliegtickets te vinden met gunstige tijden én gunstige prijzen.

VIND DE JUISTE VLIEGTICKETS

Al eerder schreef ik in dit artikel  hoe en waar je de goedkoopste vliegtickets kunt scoren. Maar waar kun je nu verder op letten? Als je kort op reis gaat is het van groot belang dat je gunstige vliegtijden hebt.  Sterker nog, het kan je zomaar een overnachting schelen! De gunstigste tijden en prijzen vind je meestal aan het begin van de week. Boek dus – indien mogelijk – je vertrek op maandag/dinsdag en bepaal zelf hoeveel volle dagen je in de stad te besteden wil hebben. Ben je tevreden met twee volle dagen? Zoek dan naar een vroeg vertrek en een late retour. Zo kun je bijvoorbeeld in de ochtend vroeg heen vliegen en de volgende dag laat in de avond terug. Zo ben je – afhankelijk van de locatie – toch twee volle dagen in de stad en kost het je maar één overnachting. SCORE! Klinkt bijna te goed om waar te zijn he? Stay tuned!

TIME TO MOMO / 100% GOOD TIME

Kort op reis vergt een goede planning, mits je alles uit de stad wil halen. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om ergens rond te slenteren zonder boekje of horloge, maar als ik ergens nog niet geweest ben, bezoek ik toch graag zoveel mogelijk hotspots. De boekjes van de reeks TIME TO MOMO (voorheen 100% …), zijn ontzettend handig om te hebben. In deze toffe city guides vind je vrijwel altijd een metrokaart en een plattegrond van de stad. Daarnaast geeft deze reisgids toffe looproutes langs zoveel mogelijk hotspots, per wijk! Zo weet je precies wat er in iedere wijk te zien is. Hierdoor ben je niet onnodig veel tijd kwijt door van hot naar her te reizen. Deze boekjes zijn dan ook echt mijn bijbel bij dit soort korte trips.

PLANNING EN VOORBEREIDING

Liggen de bezienswaardigheden ver uit elkaar? Of vergen sommige hotspots een dagdeel? Plan dit dan goed en check of je (online) tickets nodig hebt en tijden moet reserveren. Niets is zo vervelend dan dat je planning onnodig in de soep loopt omdat je slecht voorbereid bent. Zo pak ik in Napels de boot naar het eilandje Procida. Vooraf heb ik al uitgezocht welke ferry ik moet hebben, hoe duur de tickets zijn en natuurlijk welke heen- en terugreis mogelijkheden er zijn. Zo boekte ik twee tickets met vertrek vroeg in de ochtend en we verlaten het eiland weer rond 14:00 in de middag. Zo kunnen we toch het eiland zien, maar zijn we ook weer op tijd terug in de stad.

NOG EVEN TERUG NAAR DIE VLIEGTICKETS….

Wat zouden jullie ervan vinden als ik voor iedere maand een aantal goede dealtjes voor korte een- a tweedaagse trips op een rijtje zet? Let’s go?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.