DEN HAAG | RESTAURANT DUNGELMANN CHICKEN & BURGERS

Op de turfmarkt, tussen het Spui en Centraal Station in, vind je het nieuwe restaurant van de bekende slagerij/traiteur Dungelmann. Dungelmann Chicken & Burgers opende hier nog nét in 2016 zijn deuren. In Den Haag (en omstreken) is Dungelmann een begrip. Met name de bekende klassiekers, de gehaktballen en kroketten, zijn populair. Tegenwoordig vind je door de hele stad counters om even snel een hapje te scoren maar nergens had je een plekje om écht rustig te genieten van al dat lekkers. Een slimme zet en logische stap van Dungelmann om uit te breiden naar een brasserie & restaurant.

Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door de bediening. Het restaurant is strak en modern ingericht, de marmeren tafels, prachtige lampen en strakke stoelen doen Scandinavisch aan. Ik houd ervan! De grote bar is het middelpunt van de zaak en scheidt het restaurantgedeelte van de afhaalcounter. Ook bij Chicken & Burgers vind je namelijk een counter, waar je even snel je maaltijd of snack kunt scoren. Ik koos ervoor om plaats te nemen in het restaurant gedeelte om zo even rustig de kaart te kunnen bekijken.

Na lang wikken en wegen besloot ik te gaan voor een ceaser salad, deze was rijk gevuld met bacon, stukjes kip en ansjovis, knapperige croutons en een eitje. Mijn tafelgenoot koos voor de salade met zalm, ook dit was een goed gevulde salade. Tevens konden we het niet laten om een van de klassiekers te bestellen, we kozen voor de spicy gehaktbal en wat frietjes met truffelmayonaise en verse appelmoes. Heerlijk!

Bij Dungelmann kun je niet alleen terecht voor een goede lunch, maar ook voor het ontbijt en diner. Heb je geen tijd om uitgebreid te tafelen? Haal dan zekers eens wat lekkers bij de take-away! Ik kom in ieder geval zeker terug.. voor die chicken & burgers!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.