4 TIPS VOOR HET BOEKEN VAN EEN AIRBnB

Afgelopen week boekten mijn vriend en ik een AirBnB (voor het eerst, jawel). Normaal ben ik meer van de hotels, maar op dit appartement werd ik zó verliefd dat ik het besloot te doen. AirBnB is natuurlijk wel wat spannender dan het boeken van een hotel. Het vergt heel wat research én vertrouwen natuurlijk. We hebben tenslotte allemaal wel eens een AirBnB ‘horrorstory’ gehoord. Dat gaat mij niet gebeuren, en wel hierdoor.

RECENCIES

Allereerst check ik de recensies. Bij minder dan 10 recensies valt de AirBnB voor mij standaard af. Klinkt cru, maar better safe than sorry! De recensies helpen je een duidelijk beeld te vormen van de accommodatie maar ook vooral van de verhuurder. Niet geheel onbelangrijk, je bent er toch afhankelijk van. Ik let hierbij vooral op de hygiene van het appartement. Daarnaast let ik bij de verhuurder vooral op de afspraken. Komt hij de afspraken na, is hij op tijd bij de accommodatie en verloopt het in- en uitchecken soepel? Allemaal dingetjes die je in de recensies makkelijk kunt achterhalen.

KIES HET DEEL VAN DE STAD

Check vooraf goed waar en welk gedeelte van de stad je wilt zitten. Er zijn flink wat AirBnB’s die middenin een woonwijk liggen of aan de rand van de stad. Hoeft geen probleem te zijn, zolang het openbaar vervoer maar goed is vanaf daar. Kijk dus of die mogelijkheden er zijn.

HUUR DE HELE WONING

Kies er altijd voor om de hele woning te huren. Zo weet je zeker dat je geen hostel taferelen krijgt en je de openbare ruimten ineens met 6 man moet delen. Soms staat het namelijk beter verwoord dan dat het daadwerkelijk is. Heel veel AirBnB’s zetten erbij dat de kans aanwezig is dat je het appartement moet delen, maar dat dit vrijwel nooit het geval is. Zul jij nét “toevallig” de pech hebben dat het huis ineens bomvol zit. Niet prettig, niet doen.

CHECK BOOKING.COM

Veel AirBnB’s zijn ook te vinden via Booking.com. Zelf kwamen wij onze AirBnB ook tegen op deze site. Het scheelde niet alleen een paar tientjes, maar het voelt ook een stuk veiliger. Wij hebben dus besloten de AirBnB te boeken bij Booking.com en niet bij AirBnB zelf. Daarna hebben we meteen op de site van AirBnB gecheckt of onze gekozen data ook meteen ‘niet beschikbaar’ werden getoond. Dit was gelukkig het geval! Zo kun je in ieder geval ook checken of je AirBnB niet aan 10 mensen tegelijk wordt verhuurd (oplichting).

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.