DEN HAAG | CAFE – BISTRO WALTER BENEDICT

Een van mijn favoriete plekjes voor een kop koffie of een lunch in Den Haag is Walter Benedict. Een toffe bistro nabij het centrum in een van de meest chique straten van Den Haag, de Denneweg. Walter Benedict is gelukkig niet zo ‘chique’ maar lekker toegankelijk voor iedereen. De zaak heeft alle elementen van een Franse bistro maar mét een industriële, moderne uitstraling.

In de zaak is het een komen en gaan van mensen. Heren die neerstrijken aan de leestafel voor een kopje koffie, dames die het weekend inluiden met een mimosa én jongeren die massaal aan de verse wortelsapjes en wijntjes zitten, bij Walter Benedict heb je het allemaal. Dit maakt de zaak nu juist zo leuk, iedereen is welkom en iedereen voelt zich er thuis (en dát op de Denneweg).

NO NONSENS MENUKAART

De menukaart is simpel en overzichtelijk met recht-toe-recht-aan gerechten. Geen poespas dus, maar wél heel lekker en vers. Bij Walter Benedict kun je van 9.00 uur tot 16.00 uur ontbijten. Ideaal, want op deze ontbijtkaart vind je een heerlijke toast avocado (foto), drie soorten combinaties met gepocheerde eieren én voor de zoetekauwen staan er blueberry pancakes op het menu.

Na 12.00 uur heb je de mogelijkheid om ook te kiezen voor één van de lunchgerechten zoals – hoe kan het ook anders in een bistro – een steak tartare. De steak tartare wordt geserveerd op vers landbrood met peterselie mayonaise (foto). Of ga voor iets warms zoals  Walter’s burger of de ‘Moules pain’, de mosselen. Kortom: genoeg keus uit verschillende Franse klassiekers met een moderne twist.

Het personeel is hartstikke vriendelijk en gastvrij, bij binnenkomst word je ondanks de drukte altijd netjes begroet en geholpen. Is er nog geen tafeltje vrij, no worries, de bar leent zich prima voor een lekker drankje en het personeel zorgt ervoor dat jij binnen de kortste keren aan tafel kunt schuiven.

Naast het ontbijt en lunch is Walter Benedict ook 7 dagen per week geopend voor diner, waar je ook weer heerlijke (Franse) gerechten op de kaart vindt.

Walter Benedict – Denneweg 69A, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.