DEN HAAG | BAR KITCHEN SOUTH OF HOUSTON

Vrijdag vierden mijn vriend en ik de start van het weekend in het centrum van Den Haag. Na een paar uurtjes genieten van het zonnetje op het Plein, streken we iets verderop neer bij South of Houston voor een diner. De specialiteit van South of Houston is het perfect bereiden van een heerlijk stukje vlees. Mijn vriend en ik zijn echte vleesliefhebbers en altijd op zoek naar hotspots waar ze weten hoe je met vlees moet omgaan. South of Houston is er zeker een voor op je lijstje!

Eenmaal binnen word je vriendelijk begroet door de bediening. We mochten een tafeltje uitzoeken vlakbij de open keuken, hartstikke tof om op deze manier een beetje mee te krijgen hoe alles wordt bereid. Het restaurant is strak ingericht, maar door alle details krijgt het toch een ‘cozy’ uitstraling. Met kunst aan de muur, loshangende lampen en goed gevulde kasten voelt het net of je plaatsneemt in een huiskamer.

Na een blik op de menukaart en een glas rode wijn werd het tijd voor het voorgerecht. Mijn tafelgenoot koos voor de ceaser salad, ik voor de steak tartare. De steak tartare was erg grof gesneden, maar de smaken klopten perfect. Het zuurtje en het zoutje waren goed in balans en het kwarteleitje maakte dit gerecht tot een kloppend geheel. De ceaser salad was simpel, de salade was gevuld met ansjovis, grove croutons en -uiteraard – heerlijk zachte sla.

 Dan de specialiteit! Als hoofdgerecht kozen we beide voor de dry aged Entrecote, de entrecote heeft een aantal weken ‘gehangen’ wat ervoor gezorgd heeft dat het vlees nog stukken malser is dan normaal. Dit klopte zeker, de steaks waren heerlijk mals. Ik koos voor de pan fried entrecote met champignonsaus en mijn vriend koos voor de gegrilde variant met rode wijn saus. Mijn vriend hield een heerlijke rooksmaak over aan het vlees, terwijl mijn vlees juist net wat sappiger was. Het is maar waar je van houdt, maar het smaakt allebei goed.

Geen vleesliefhebber? No worries, je vindt hier ook gewoon vis of vegetarische gerechten op het menu. Zijn die stukken vlees nog nét niet Amerikaans genoeg voor je? Op het menu vindt je ook mac & cheese én twister fries als bijgerechten en denk bij het dessert bijvoorbeeld eens aan een Triple chocolate milkshake of een Oreo sunday. Na dit bezoekje is het me duidelijk, je waant je bij South of Houston echt even in New York. Het klopt er gewoon allemaal, de menukaart, het interieur en de bediening passen perfect in het plaatje.

Je vindt South of Houston in hartje Den Haag, in een zijstraat van het Plein.

South of Houston – Lange Houtstraat 3, Den Haag 

3 Reacties

  1. 27 maart 2017 / 19:55

    Klinkt heerlijk! Ik krijg echt zin in vlees nu ik dit lees haha

  2. 27 maart 2017 / 20:44

    Het interieur ziet er fantastisch uit, en het eten eigenlijk ook 😊. Bedankt voor de leuke tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.