THAILAND | WAT TE DOEN IN BANGKOK

Bangkok is over het algemeen niet de plek waar toeristen lang blijven hangen. De smog maakt de stad niet aangenaam, eveneens de chaos en de drukte. Toch zijn er een aantal must visits die je in Bangkok écht even moet bezoeken voor je verder reist naar al het moois wat het land verder te bieden heeft.

WAT PHRA KAEW & GRANDE PALACE

Sowieso een van de grootste highlights van de stad is het tempelgebied Wat Phra Kaew. Deze tempels bevinden zich op het terrein van het koninklijk paleis. Achter de muren van het terrein houden zich prachtige verschillende tempels schuil. De tempels zijn prachtig afgewerkt met de kleinste, meest glanzende stenen in de felste kleuren. Alles is er zo prachtig versierd, het lijkt wel een sprookje! Tevens vind je hier ook het ‘grote paleis’ wat nu helaas al tijden onbewoond is.

DAMNOEN SADUAK

Drijvende markten zijn een van Thailands meest bekende toeristenattracties. Ook in Bangkok ontkom je er niet aan. De mooiste markt is de Damnoen Saduak. Pak – voor het grootste deel – de riviertaxi en vaar over het water de markt tegemoet. Op de markt zelf is het vooral de moeite om al het fruit te proberen dat Thailand te bieden heeft.

SUNRISE BIJ SKY BAR LEBUA TOWER

Kijk hoe de zon onder gaat op het dakterras van de 63e verdieping van de Lebua Tower in Bangkok. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Goed, de prijzen zijn gesteld op westerse standaarden, en dus – veel – duurder dan normaal, maar het uitzicht maakt alles goed!

CHINATOWN PER FIETS

Een echte Hollander stapt op de fiets, in Bangkok worden er verschillende fietstoeren aangeboden. Ga voor de toer die je dwars door Chinatown leidt – fun fact: in Bangkok is de grootste ‘Chinatown’ ter wereld! – de smalle steegjes, de vele kraampjes én de heerlijke geur is fantastisch om mee te maken.

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.