THE HAGUE | CAPRIOLE CAFE | thenextstop.nl
THE HAGUE | CAPRIOLE CAFE

Goed verstopt, op de Haagse Binckhorst, daar vind je Capriole Café. Het is eventjes zoeken maar de verborgen schatten zijn ook de meest bijzondere, toch? De oude fabriek aan de Fokkerkade werd vorig jaar omgebouwd tot een strak en minimalistisch café mét eigen koffiebranderij. Dat is echter niet het enige waarom Capriole Café zo bijzonder is..

Bij binnenkomst worden we enthousiast ontvangen door de gastheer. Het persoonlijke ontvangst en de recht-toe-recht-aan uitstraling geven me het gevoel dat ik een huiskamer binnen stap. Ik houd ervan. Al snel zitten we aan tafel en onder het genot van wat vers Zuurdesembrood bekijken we de kaart. Alhoewel ik nú al weet dat ik na een hoofdgerecht meer dan verzadigd ben, kan ik het toch niet laten om ook een voorgerecht te bestellen.

Ik kies voor de ‘Tartaar van rund’ met haringkaviaar en wasabi mayonaise. Mijn vriend gaat voor de ‘Dashi bouillon’ dat bestaat uit kort gegrilde, gemarineerde tonijn, wakame en een lichte korianderolie. De voorgerechtjes zijn uiterst verfijnd en echte pareltjes op het bord.

BURGERS VAN DIEGO BUIK

Naast die prachtige voorgerechtjes vind je in de keuken van Capriole Cafe award winning chef Diego Buik. In Rotterdam viel deze chef al meerdere malen in de prijzen met zijn – goddelijke – burgers. Nu is hij te vinden in Den Haag achter de grill. Zijn specialiteit? De ‘Smoked Dutch Burger’. Deze burger wordt aan tafel ter plekke gerookt. Het is werkelijk een show an sich en tilt de burger naar een veel hoger level. Alle smaken kloppen met elkaar, de burger is heerlijk en gaat dan ook helemaal op.  Mijn vriend koos voor de ‘Wagyu burger’ die ook goed in de smaak viel. Hoewel mijn vriend wel een beetje spijt had dat hij ook niet voor de ‘Smoked Dutch’ was gegaan. Een reden om terug te komen, toch?

Het dessert besloten we te delen, we kozen voor de Chocolate Salty Ball. Een chocoladebal gevuld met allerlei lekkers, wordt aan tafel overgoten met een warme caramelsaus. Uit die bal komt o.a. een macaron en wat vers fruit tevoorschijn. Ook dit was wederom weer een pareltje op het bord (en helaas te snel op voor de foto).

Den Haag is weer een nieuwe hotspot rijker, Capriole Café is er zeker een voor op het lijstje. De verfijnde voorgerechtjes én de beste burgers staan zo in contrast met elkaar, het is een gouden vondst. Na ons diner zaten we ontzettend vol, maar ik kom gauw terug voor de koffie!

Extra fijn aan dit café? Het is op de Binckhorst waardoor je gratis én voor de deur kunt parkeren.

Capriole Café – Fokkerkade 18, Den Haag 

5 Responses to THE HAGUE | CAPRIOLE CAFE

 1. 3 maart 2017

  Oh die burgers zien er HEERLIJK uit!

 2. Kim
  3 maart 2017

  Wat een gezellig tentje!

 3. 3 maart 2017

  Mmm, dit klinkt heerlijk!

 4. 3 maart 2017

  ah het ziet er zo goed en lekker uit ♥

 5. 3 maart 2017

  Dat ziet er heel erg cozy uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *