DE ONMISBARE APPS VOOR OP REIS


Tegenwoordig is onze smartphone niet meer weg te denken op reis. We maken er foto’s en videos mee en delen dit vervolgens op onze social media kanalen. In het buitenland pakken we bij vrijwel iedere wifi hotspot onze telefoon erbij. Vaak om de weg te vinden, om iets op te zoeken of leuke restaurantjes in de buurt te spotten. Tegenwoordig bestaan er heel veel Apps die je reis of citytrip een stuk gemakkelijker maken. Ik heb mijn favorieten voor jou op een rijtje gezet.

STAY.COM

Met stip op één is Stay(.com) mijn favoriete App op reis. Met deze App kun je vóór je op vakantie gaat de kaart van jouw bestemming downloaden. Op deze kaart kun je aangeven waar je allemaal naar toe wilt. Bijvoorbeeld de belangrijkste highlightes van de stad óf een tof restaurantje. Vervolgens worden al deze punten zichtbaar op de kaart. Het voordeel van deze App is dat deze offline prima te gebruiken is! Je moet gewoon zorgen dat je de alles voorafgaand aan de reis goed in deze App hebt toegevoegd en dan kun je offline gebruik maken van de kaart. De kaart geeft zelfs aan waar jij je op dat moment bevindt, helemaal top! Met deze App verdwaal je nooit meer én ben je ook geen overbodige 3G kosten kwijt.

TRIPADVISOR

Tripadvisor gebruik ik altijd voor de recensies en beoordelingen van restaurants en hotels. De App beschikt over vrijwel alle hotspots over de hele wereld, ideaal dus! Buiten de restaurants en hotels kun je in de App ook makkelijk bekijken wat er allemaal te doen is op jouw bestemming. Super handig om ’s avonds bij in het hotel even te checken voor de volgende dag waar je heen wilt (zodat je deze nog in de Stay.com App kunt zetten!). De App werkt helaas niet offline, dus enige planning vooraf is gewenst óf maak gebruik van wifi hotspots.

GOOGLE GOGGLES

Soms kom je op reis ineens iets tegen waarvan je geen idee hebt wát het is. Herkenbaar? Met Google Goggles kun je dit makkelijk uitvinden. Het werkt als volgt: je maakt er een foto van en Google zoekt op basis van die foto een match met andere foto’s op het web. Vervolgens krijg je alle zoekresultaten die matchen met de foto en voilà je weet precies waar je op dat moment voor staat.

Goed, als je deze Apps wilt gebruiken zul je wel eerst een reis geboekt moeten hebben. Hiervoor kun je gebruik maken van de Apps Momondo en Skyscanner. Deze Apps zoeken voor jou de beste en goedkoopste deals naar de tofste bestemmingen. In dit artikel lees je meer over deze 2 handige apps en websites.

 

2 Reacties

  1. 27 februari 2017 / 16:39

    Ik ga eens naar de app stay.com kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.