ROAD TRIP | NOORD ITALIE (LOMBARDIJE & VENETO)

Nog geen zomervakantie op het oog? Wil je graag relaxen én cultuur snuiven? Heb je een rijbewijs? Wil je dingen zien en dingen doen in Italië? Dan is dit zeker een trip voor op jouw lijstje! Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend voor het eerst de auto gepakt om op vakantie te gaan. Spannend, want in plaats van bij een vliegtuig of ander openbaar vervoersmiddel, ben je in de auto compleet op jezelf aangewezen. Met de auto op vakantie heeft iets, je bent niet gebonden aan één plek, het geeft veel meer vrijheid en daar hebben we dan ook zeker gebruik van gemaakt.

In augustus reisden wij af naar Noord-Italie, met uitzondering van Rome was ik verder nog niet bekend met Italië. (Terwijl ik wel echt een voorstander ben van pasta iedere avond, maar dat terzijde). Lombardije en Veneto zijn de twee bekendste provincies in Noord-Italie. Hier vind je grote steden én toeristische trekpleisters. Ideaal dus, om in relatief korte tijd veel te zien maar ook nog wat te kunnen relaxen.

ROUTE

Van te voren hadden we al een beetje uitgestippeld wat we allemaal wilden zien. We hadden een prachtig hotelletje geboekt aan het zuidelijkste puntje van het Gardameer, in Desenzano. Met het oog op relaxen wilden we wel een lekker plekje hebben waar we heerlijk konden genieten van zon, zee (oké meer) en strand. Daarnaast is Desenzano ook een prima uitvalsbasis voor bezoekjes aan grote steden die in de buurt liggen. Vanuit hier zit je binnen no time op de snelweg en reis je gemakkelijk naar de volgende steden:

VENETIË

Op anderhalf uur rijden vanaf het Gardameer ligt Venetië. De stad gebouwd op het water. In de historische binnenstad kun je jezelf alleen vervoeren per watertaxi- of bus. De stad is zeker de moeite om een dag (of twee) naar toe te gaan. Ik vond het echt een prachtige stad. Wel een bizar drukke stad, mede door de smalle straatjes en de kleine pleintjes. Venetië is in mijn ogen wel een stad waar je moet zijn geweest. De gondels, de bruggetjes en de smalle steegjes, het voelt écht alsof je in het oude Italië bent.

VERONA

Het dichtst bij het Gardameer vind je de stad Verona. Dé stad van Romeo en Julia! Op nog geen drie kwartier rijden sta je in het oude stadscentrum, dat tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Verona heeft een prachtige oude binnenstad, met een oude Arena, vele oude pleinen en natuurlijk het bekende balkon van Romeo en Julia.

MILAAN

Op ruim een uur rijden vanaf het Gardameer ligt Milaan, de modestad van Italië. In Milaan valt minder te zien, met uitzondering van de imposante Duomo. De Duomo maakt veel goed, dit is werkelijk de mooiste kerk die ik ooit gezien heb. Maar, naar Milaan ga je vooral voor de winkels! Bezoek de luxe winkelcentra vol prachtige merken zoals CHANEL, Louis Vuitton. Is je budget iets minder? In de winkelstraten achter de Dom vindt je de wat gangbaardere modeketens.

Dankzij deze trip heb ik 3 mooie steden van mijn bucketlist af kunnen strepen én hebben we ook heerlijk genoten van de rust en de zon aan het Gardameer. Snel zullen we niet terug gaan naar de steden óf het Gardameer. Na een keer heb je alles ook wel écht gezien, maar de moeite is het zeker. Binnenkort volgen er reisverslagen per stad. Stay tuned!

 

 

 

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.