PARIJS | 4x DINGEN DIE JE MOET DOEN

Parijs, de stad van de liefde, de stad van de mode. Maar bovenal: mijn meest favoriete stad van Europa. Ik houd van Parijs, inmiddels ben ik er 3 keer geweest en ik blijf verliefd op deze stad. Ik houd van de authentieke straatjes, het franse eten én natuurlijk de winkels.

Daarnaast ben je vanuit Nederland (en België) zo in Parijs. Je pakt de Thalys, het vliegtuig of je rijdt natuurlijk gewoon zelf. Het kost je 4 a 5 uurtjes en dan sta je in deze mooie stad. In Parijs valt veel te zien, van het Louvre tot de Eiffeltoren en van de Sacre Couer tot de Notre Dame, in Parijs ben je niet snel uitgekeken. Maar wát moet je nou sowieso doen als je in Parijs bent. Ik zet het voor je op een rij. 

GALLERIES LAFAYETTE

Galleries Lafayette is het grootste én mooiste warenhuis van Parijs. Hier vind je de meeste luxe merken onder één dak. Maar niet alleen die luxe merken zorgen ervoor dat dit een hotspot is, het warenhuis heeft een fantastisch dakterras. Toegang tot het dakterras is gratis en geeft je een prachtig uitzicht over de hele stad! (zie foto). In de zomer wordt het dakterras deels omgebouwd tot een klein restaurantje waar je dan buiten – met het betoverende uitzicht – kunt genieten van de franse keuken of een heerlijke kop cappuccino.

CHOCOLATIERS EN PATISSERIES

Parijs staat bekend om de zoetigheid. Op iedere hoek van de straat vind je dan ook wel een patisserie of een chocolaterie. De bekendste zijn natuurlijk Pierre Hermé en Ladurée, winkels hiervan vind je o.a. op de Champs Elysees. Sla de macarons hier dan ook niet over, ze zijn goddelijk. Mocht je helemaal gek zijn op zoetigheid dan kun je er ook voor kiezen om plaats te nemen in het restaurant van Ladurée, hier kun je genieten van een heerlijke high tea. Let wel: reserveren is aan te raden (en een flinke portemonnee meebrengen ook).

PARIS PLAGE (SUMMER)

In de zomer kunnen de temperaturen in de stad flink oplopen. Daarom heeft Parijs sinds 2002 een goede plek om verkoeling te zoeken, aan het strand! Een strand in Parijs? Yes, in de maanden juli en augustus wordt een gebied aan de Seine omgetoverd tot een heus strand. Dus, steek je voeten in het zand en geniet op je ligstoel van een lekkere cocktail aan de Seine.

LA VALLEE VILLAGE

Shoppen in Galleries Lafayette is niet voor iedereen weggelegd, gelukkig is er La Vallee Village. Op een half uur rijden van het centrum van Parijs vindt je deze fashion-outlet. In tegenstelling tot de fashion-outlets in Nederland barst het hier van de prachtige merken zoals Celine en KENZO. Hier kun je prachtige deals scoren voor een – iets – zachter prijsje. Zo scoorde ik hier 2 truien van KENZO voor de helft van het geld! Het is dus zeker de moeite.

1 Reactie

  1. 25 februari 2017 / 15:41

    Ik ben in Parijs geweest en heb niets van het bovenstaande gedaan, haha! Wil sowieso heel graag een keertje terug. Het was wel dertig graden toen ik er was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.