MARRAKECH | 3 x WAAROM JE HIER NAAR TOE MOET!


Marrakech was mijn eerste ervaring met Afrika. Marokko is dan misschien niet te vergelijken met andere centraal gelegen Afrikaanse landen maar dat het bijzonder is staat buiten kijf. Marrakech is namelijk de perfecte plek voor een stedentrip óf voor een heerlijke zon- en luiervakantie en dat met maar 4 uur vliegen vanaf Nederland.

DE SOUKS

Centraal in Marrakech staat het oude gedeelte van de stad: de Souks. De Souks is de lokale markt van Marrakech en is opgebouwd uit erg smalle straatjes, waar auto’s dan ook niet welkom zijn. Je kunt hier uren (ver)dwalen, het is werkelijk een sprookjesachtig doolhof. In de Souks wordt van alles verkocht, van eten tot kostbare handwerken. Tof is dat je, je hier echt mengt tussen de locals. De locals uit de oude stad komen hier ook nog vaak naar toe voor hun dagelijkse boodschappen.

DJEMAA EL FNA

Het grote plein voor de Souks is bij uitstek de plek voor een heerlijk, laagdrempelig diner. Overdag is dit een markt – het verlengde van de Souks – waar je verschillende producten kunt kopen. Aan het eind van de middag tovert dit plein zich om tot één grote open keuken! De kraampjes veranderen in eettentjes en de locals eten hier met zijn allen een maaltijd op straat. Ook zie je dan overal straatartiesten zoals slangenbezweerders en muzikanten.

GUÉLIZ

Ben je het sobere en oude centrum van Marrakech even beu? Dan pak je de taxi naar de wijk Guéliz. Hier wonen ontzettend veel jongeren en vind je veel winkelcentra met bekende ketens. Ook heb je hier meerdere clubs waar in de zomer ook vaak Nederlandse DJ’s te vinden zijn! In de wijk Guéliz geniet je van cocktails bij rooftop bars en restaurants met een goede Franse keuken.

Het contrast in deze stad is groot en dat maakt het zo bijzonder. In het centrum vind je een authentieke stad waar het lijkt alsof de tijd even heeft stil gestaan, in de wijken eromheen vind je jongeren die genieten van het luxe leven in goede clubs en discotheken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.