KOPENHAGEN | 48 UUR IN DENEMARKEN

In december scoorde ik voor een prikkie 2 retourtickets van Eindhoven naar Kopenhagen, afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Om 7 uur ’s ochtends stapte ik samen met een vriendinnetje in het vliegtuig naar Denemarken om ons weekend in Kopenhagen te spenderen. 

SIGHTSEEING

Qua bezienswaardigheden heb je Kopenhagen in 1 a 2 dagen wel gezien. De beroemde toeristenplekjes als Nyhavn, de zeemeermin en Tivoli liggen allemaal vlak bij elkaar. Zonder dat je het door hebt loop je met gemak van de ene hotspot naar de andere. Het is dan ook geen grote stad. Althans, niet te vergelijken met steden als Rome of Barcelona, waar je alle wijken door moet om al het moois te aanschouwen. Kopenhagen is ‘gewoon’ lekker gezellig én dat maakt deze stad wel heel leuk.

SHOPPEN

Als het gaat om winkels kun je, je hart hier ophalen. Kopenhagen is een prima stad om een weekendje naar toe te gaan om te winkelen. Je vindt hier alle grote modeketens én veel Scandinavische winkels. Persoonlijk ben ik gek op Scandinavisch design (lees: minimalistisch, oversized en veel aardetinten), dus ik werd hier erg gelukkig! De leukste winkelstraat vind je op de Streep, dit is hét winkelgebied van Kopenhagen wat aan elkaar verbonden wordt door 2 grote pleinen. Hier vind je de Louis Vuitton naast de WEEKDAY en Urban Outfitters naast de Gucci. Ook de zijstraatjes zijn de moeite, hier vind je de wat kleinere boetiekjes en conceptstores.

FOOD & DRINKS

Copenhagen eat your heart out! Als het gaat om eten en drinken kom je in Kopenhagen niets te kort. De stad zit vol healthy (en niet zo healthy) hotspots. Je vindt de duurdere restaurants rondom ‘de Streep’ zoals het bekende TGI-Fridays. In de wijk Nørrebro en Vesterbro wonen voornamelijk studenten en zitten de wat mindere bekende plekjes, hier vind je dan ook de goedkopere restaurantjes waar je prima kunt eten. Opvallend is dat je op iedere hoek van de straat een Joe & the Juice vindt. Ik ken deze keten o.a. van IJsland en de juices hier zijn zó goed. Hierover later meer, stay tuned!

Kopenhagen is dus zeker de moeite om te bezoeken. Onthoud wel: het is Denemarken. Alles is dus duurder dan in Nederland. De kleding is duurder, het eten en drinken is duurder én je onderkomen is ook relatief duur voor wat je krijgt. Bespaar dus op de kosten kosten door een AirBnB te huren én shop geen spullen/kleding die je in Nederland ook kunt krijgen. De kans is aanwezig dat het in Nederland namelijk – veel – goedkoper is.

 

4 Reacties

 1. 10 februari 2017 / 10:24

  Tof dat je zo eerlijk bent over Kopenhagen! Toch lijkt het me leuk om er alsnog een keer heen te gaan. Maar nu weet ik al dat het in ieder geval niet op Rome of Barcelona lijkt qua bezienswaardigheden

 2. 10 februari 2017 / 16:51

  Leuk verslag meid, ik weet het niet italie trekt mij echt het meest vooral het deel lago maggiore en rome/milaan!

 3. 10 februari 2017 / 18:57

  Wat leuk dat je voor een prikkie daar heen bent gegaan! Altijd leuk om een city trip te doen. Lijkt mij wel leuk om Kopenhagen eens te zien!

 4. 10 februari 2017 / 20:48

  Superleuk! Ik zou er ook echt nog wel een keer naartoe willen gaan! Weet ik ook gelijk dat een weekeindje ervoor mooi is 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.