BERLIJN | KAUFHAUS DES WESTENS


Berlijn is een moderne stad met een rijke geschiedenis. De tweede wereldoorlog is nog steeds zichtbaar, maar de stad heeft zich inmiddels weer goed opgebouwd wat resulteert in fraaie maar verschillende wijken. Maar, Berlijn is ook van de kaufhausen. Kaufhaus Des Westens (KaDeWe) is één van de grootste warenhuizen van Europa. Ik geef je 3 redenen waarom je KaDeWe niet mag overslaan tijdens je trip naar Berlijn.

DE MERKEN

De voornaamste reden is en blijft natuurlijk: winkelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het merk is er. KaDeWe heeft extreem luxe merken als CHANEL en DIOR, maar ook de wat meer gangbare merken zoals KENZO en Isabel Marant Etoile. Het is heerlijk om hier rond te struinen, zeker in de sale periode! KaDeWe heeft altijd een flinke uitverkoop waarbij de kortingen oplopen tot 70%. Oh en beneden in de kelder, zit een sneakerparadijs verstopt. Hier vind je de meest originele sneakers van de tofste merken.

HET RESTAURANT

Wat veel mensen niet weten is dat KaDeWe een van de grootste “restaurants” op de bovenste verdieping van het warenhuis heeft. Hier vind je bijvoorbeeld een fischbar, waar je kunt genieten van verse kreeft. Of een Burgerbar waar ze serieus de beste burgers van de stad klaarmaken mét zoete aardappel frietjes, dat is zeker de moeite! Daarnaast is het een goede manier om je man of vriend die niet van shoppen houdt tóch mee naar binnen te krijgen.

DE DELICATESSENAFDELING

De delicatessenafdeling van Berlijn is ook een must visit. Hier vind je de meest luxe delicatessen uit een bizar groot aanbod. Denk bijvoorbeeld aan 3500 soorten wijnen én 1200 soorten kazen. Als je er niets voor voelt om in een warenhuis een hapje te gaan eten, kun je hier altijd wat lekkers meenemen.

KaDeWe ligt in de wijk Charlottenburg, aan de Wittenbergplatz . Charlottenburg is tevens de leukste wijk voor een stedentrip naar Berlijn. Hier zijn veel leuke winkels en restaurants te vinden én daarnaast ligt het lekker centraal middenin Berlijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.