FUERTEVENTURA | DE GRANDES PLAYA


Wanneer het op de Canarische eilanden aankomt, staat Fuerteventura bij mij met stip op één. Hier vind je de mooiste stranden en een koraalblauwe zee en dat binnen vier uurtjes vliegen. De ‘grandes playa’ is een van de bekendste stranden van Europa en met een reden, het is zó mooi.

De grandes playa is een 14km lang strand aan de Noordoostkust van Fuerteventura, dit is tevens het grootste én witste strand van heel de Canarische eilanden. Vanaf dit strand heb je tevens ook een prachtig uitzicht op Lanzarote. Met een beetje geluk vind je een hotel vlak in de buurt van het prachtige strand, Clubhotel RIU Olivia Beach ligt pal aan dit prachtige strand. Zit je in een ander hotel? Dan zul je eventjes de bus in moeten om dit prachtige stukje strand te kunnen ervaren, maar dat is zeker de moeite. Vanaf het bekende toeristenplaatsje Corralejo ben je in 10 minuutjes op het mooie strand. De grandes playa maakt deel uit van het grotere – beschermde – natuurpark op het eiland, ook dit park is zeker de moeite om te bezoeken.

De stranden van Fuerteventura zijn ideaal voor watersport, veel kitesurfers brengen brengen hier dan ook de winter door. Het weer op de Canarische eilanden blijft redelijk consistent, hierdoor kun je vrijwel altijd genieten van 20 graden met een zonnetje. In de zomer loopt de temperatuur op naar de 30 a 35 graden.

In het laagseizoen kun je All-in voor €500,- vertoeven in een 4 sterren resort. In het hoogseizoen liggen de prijzen rond de €800,- per persoon. Natuurlijk zijn er ook goedkopere alternatieven te vinden via AirBnB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.