IJSLAND | DE BLUE LAGOON


IJsland staat voor veel mensen gelijk aan de Blue Lagoon. Toen ik mijn vlucht naar Reykjavik had geboekt, was het ticket voor de Blue Lagoon een van de eerste dingen die ik daarna heb geregeld. Maar is de Blue Lagoon nu écht zo bijzonder?


Als je – voor het eerst – naar IJsland gaat is een bezoek aan de Blue Lagoon wel echt een must. De Blue Lagoon is aangelegd in een lavaveld en is gevuld met ontzettend zout water uit Svartsengi. Waardoor de zwarte lavarotsen mooi in contrast staan met het ijsblauwe water. Het water schijnt ook ontzettend goed te zijn voor mensen met huidproblemen. Ik heb hier gelukkig geen ervaring mee, maar het zoute water heeft een reinigend en helend effect.


DO’S AND DONT’S

– Bezoek de Blue Lagoon bij opening of bij sluit. Zelf bezocht ik de Blue Lagoon bij opening, dit was echt de beste keuze ever. We hadden om 09:00u de zonsopgang én het was nog ontzettend rustig. Pas rond 10:00u werden de eerste bussen vol toeristen afgeleverd. De rust is dus van korte duur, maar zeker de moeite, ook voor het nemen van foto’s. Daarnaast heb je dan verder ook nog wat aan je dag in IJsland en kun je nog meer dingen bezoeken.

– Neem goede conditioner, shampoo én een haarelastiek mee. Het lijkt vanzelfsprekend, maar aangezien je op reis bent vergeet je dit nog wel eens. Het water is extreem zout (12,5%) en dus hartstikke slecht voor je haar, dus steek je haar op of zorg dat je het daarna goed kan wassen en verzorgen. De Blue Lagoon heeft overal föhns hangen, dus je haar stijlen na het badderen is geen probleem.

– Er zijn verschillende soorten tickets voor de Blue Lagoon. Let op; de spa zelf is simpel. Het draait allemaal om het buitenbad en verder stelt de wellness weinig voor (en is het vooral heel erg overpriced). Kies dus voor een comfort ticket, zo kun je gebruik maken van een handdoek, krijg je een masker én kun je een drankje halen aan de bar die zich in het bad bevindt. In de Blue Lagoon moet je veel drinken door al het zout, dus een drankje is wel noodzakelijk als je langer dan een uur blijft badderen.

– Neem na je bezoek aan de spa nog een uurtje de tijd voor een wandeling door het gebied rondom de Blue Lagoon. Dit is echt prachtig! Hier kun je ongestoord foto’s maken van het ijsblauwe water en de donkere lavarotsen.

Kort gezegd: De Blue Lagoon moet je zeker niet overslaan als je een bezoekje brengt aan IJsland. Wel zou ik er niet meer dan 2 uurtjes voor uittrekken. In IJsland valt zo veel meer moois te zien dan alleen de Blue Lagoon. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.